HackBulgaria е общност.

HackBulgaria съществува с идеята да бъде общност за софтуерните специалисти и IT хората в България.

Основните ни цели са:

  1. Взаимопомощ на хората в тази общност.

  2. Споделяне на опит и знания.

  3. Придобиване на опит и знания.

Всичко започна така ...Още преди 10 години, HackBulgaria стартира като школа по софтуерна разработка, запълваща дупката между университет и първа работа.През години създадохме силно общество чрез нашите курсове и конференции (навярно си чувал за HackConf).

Picture of two men
Picture of HackSoft's teamPicture of HackConf 2019Picture of HackSoft's team

А към днешна дата ...


Днес, искаме да продължим тази мисия с дейности като:

  1. Мастъркласове - фокусирани обучения, които целят да подобрим уменията си в дадени области.

  2. Живи събития (meetups), чрез които да съберем по-тесни общности заедно и да споделяме опит знания.

  3. Споделяне на опит във всякаква форма - чрез живи събития, live streams, дискусии, видеа, open source и други.


На първо време, може да намерите нашата основна дейност на следните места:


  1. facebook.com/HackBulgaria

  2. youtube.com/@HackBulgaria


А ако се запишете с email, хем ще получавате навременни известия за всичко, което правим, хем ще може да се присъедините към нашият Discord.


HackBulgaria е част от голямото семейство на HackSoft.

Rado
HackMan

2024


Завръщаме се! Направихме креативна "пауза", за да израстнем, подобрим, надградим знанията и идеите си, и сме готови за нови начинания! HackBulgaria не е просто школа по програмиране, а цяла Hack общност от можещи IT професионалисти! Нетърпеливи сме да ви разкажем какво още сме замислили. Започнахме годината ударно с чисто нов мастърклас. През годината сме планирали още вълнуващи начинания и срещи, затова Stay Tuned :)HackMan

2020 - 2023


В този период бяхме много активни онлайн, но определено ни липсваха събитията. Тук се появи нашият безплатен онлайн курс "Python 101 Forever", който целим да оставим за всички, които имат желание да научат Python, а уроците са достъпни и в нашия YouTube канал. През 2021 г. успяхме да реализираме и едно изцяло онлайн издание на HackConf.HackMan

2015 - 2020


През годините, HackBulgaria расте и се развива, организирайки 33 присъствени курса по програмиране, 5 присъствени HackConf конференции, които оставят много любов, вдъхновение и положителни емоции у всеки, докоснал се до някои от дейностите на HackBulgaria.HackMan

2014 - 2015


HackBulgaria е школа по програмиране, подходяща за хора, които имат вече придобити базови познания и искат да ги надградят, за да намерят своето първо работно място. Школата отваря врати през 2014 година, благодарение на своите основатели - Радослав и Ивайло, организирайки първите 7 курса по програмиране. Не след дълго, през 2015 година се организира и първата софтуерна конференция "от програмисти, за програмисти" с над 1300+ посетители, 2 пълни дни с лекции, обучения и много вдъхновение.

Радо

Радо, известен още като RadoRado, е нашата движеща сила!

Радо

Теди

Теди, нашият видео майстор! Винаги с усмивка на лице, тя е виновникът за цялото ни видео съдържание и готината организация на събитията ни!

Теди

Ивета

Ивета е МА-ШИ-НА! Ама от най-мощните. Твори всичко що е digital и може да пусне мастърклас за около 52 секунди…

Ивета

Стани част от Hack общността!

Първата стъпка за присъединяване към нашата общност е да се запишеш с имейла си, след което очаквай допълнителна информация от нас!

Хак България ЕООД обработва Вашите данни съгласно Общия регламент за защита на личните данни.